Hydrogelové krytí - nově v naši nabídce

09. 12. 2021, 11:18

Aqua-Gel® - hydrogelové krytí

Využití: Popáleniny 1., 2. a 3. stupně (tepelné, chemické, elektrické), sluneční popáleniny, jiné chronické rány (např. diabetická noha komplikace vředů, proleženiny), odřeniny, modřiny a otoky, štípnutí či kousnutí hmyzem atd.

Aqua-Gel® je průhledný, díky čemuž je možné sledovat proces hojení, aniž byste jej museli odstraňovat. Tato funkce také umožňuje snížit frekvenci obvazových změn. Díky svým vlastnostem bude Aqua-Gel® fungovat jako sekundární obvaz v případě léků a přípravků používaných přímo na ráně. Unikátní struktura obvazu je nepropustná pro mikroorganismy, při zachování propustnosti kyslíku. Vysoký obsah vody v obvazu poskytuje uklidňující vlastnosti pro popáleniny a otoky (např. Po chirurgickém zákroku). Obvaz je zcela biokompatibilní a necytotoxický.

Unikátní struktura hydrogelového krytí vytváří bariéru pro bakterie z venkovního prostředí a současně umožňuje pokožce dýchat.

Vysoký obsah vody ve struktuře obvazu má uklidňující účinky v případech povrchových popálenin nebo otoků způsobencýh např. bodnutím hmyzem. Obsah vody v obvazu Aqua-Gel® je více než 90%, zatímco polymery v ní obsažené tvoří trojrozměrnou prostorovou síť. Tento typ konstrukce odlišuje hydrogelové obvazy od jiných specializovaných obvazů a určuje jeho jedinečné vlastnosti: zajištění přiměřené úrovně hydratace tkáně díky zvlhčujícím a absorpčním vlastnostem, zklidňující a zmírňující účinky, vynikající flexibilita a plná biokompatibilita.

Aqua-Gel® se používá v medicíně více než 20 let. Zvláště se doporučuje k léčbě ran se středním exsudátem, nekrózou nebo epitelizací. Aqua-Gel® vytváří vlhké prostředí, které podporuje přirozené procesy autolytického čištění ran a urychluje množení novýchbbuněk. Hydrogelové krytí dobře přilne k ráně, ale nelepí se na ní, výměna je pro pacienta bezbolestná. Aqua-Gel® absorbuje exsudát rány a udržuje jej uvnitř své struktury spolu s mikroorganismy. Obvaz je pružný a snadno tvarovatelný, který dobře drží také na anatomicky těžko přístupných místech (obličej, klouby).

Komentáre1

08. 07. 2022, 17:18:33
Anna Holovková - odpovedať
Dobrý den, prosím poraďte, mohu si u Vás zakoupit Aqua-Gel, když mám bércový vřed, který moc bolí a zatím nezabírají žádné masti ani gely? Koupila jsem si ActiMaris s tím, že je výborný a pomáhá. Po nanesení na ránu jsem téměř celou noc nespala bolestí a měla jsem pocit, že zešílím. Noha neskutečně pálila. Zajímala jsem se i o Amnioderm - placentu, ale nikdo mně doposud neodpověděl. Takže se ptám, mohu-li použít na bércový vřed Aqua-Gel, a mohu toto praktikovat v domácím prostředí nebo si tato léčba vyžaduje hospitalizaci v nemocničním zařízení? Je přibalen nějaký návod? Děkuji předem za odpověď.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).