Minerální sůl - popis a metodika

10. 03. 2019, 15:45

LÉČIVÁ  SÍLA PŘÍRODY

METODIKA  LÉČBY A  REGENEARCE  LIDSKÉHO ORGANISMU S VYUŽITÍM HYDROGEOLOGICKÝCH LÉČIVÝCH ZDROJŮ

EUROPEAN  MEDICAL SERVICES s.r.o.

www.laznedoma.eu

Historie vzniku metodiky léčby minerálním bahnem a minerální solí

V posledních letech lidé celého světa začali stále více pozornosti věnovat léčivým prostředkům přírodního původu. A právem, protože člověk je rovněž částicí přírody, jejíž vývoj probíhá v jediné řadě přírodních biorytmů. Tedy účinek přírodního substrátu ve formě léčivého bahna na náš organizmus nejen že nenarušuje proces jeho přirozené evoluce, ale rovněž koriguje parametry životně důležitých procesů směrem k jejich normalizaci. Na rozdíl od medikamentózního účinku za použití syntetizovaných chemických prostředků, které mají nežádoucí vedlejší účinky, je léčba minerálním bahnem a minerální solí bezpečným ale současně s tím, vysoce účinným způsobem léčby mnohých rozšířených nemocí. Jak dosvědčuje dlouholetá zdravotnická statistika, co se týče výslednosti plného ozdravení pacientů při léčbě neurologických, urologických, gynekologických zánětlivých onemocněních, kožních a mnoha dalších nemocí, jako jsou nemoci opěrného a pohybového aparátu, stomatologických onemocnění, revmatismu, ženské neplodnosti, je těžké najít něco podobného jako je Sakské jílové minerální bahno (krymský poloostrov, Černé moře).  Má kombinovaný fyziologický a terapeutický účinek na lidský organizmus především svými teplotními, chemickými a mechanickými dráždiči. Vědci dokázali, že aktivní chemické a biologické složky, které jsou obsaženy v tomto minerálním bahnu pronikají do těla přes nepoškozenou pokožku a ovlivňují funkce různých orgánů, vyvolávají celkovou reakci organizmu, jež vede k jeho uzdravení .

Léčba tímto minerálním bahnem byla známá již v 5. století před naším letopočtem, v dobách Hérodota. 

Lze konstatovat, že se tato metodika nezměnila za posledních 2500 let, využívá vzácných léčebných vlastností minerálního bahna a minerální soli, prakticky v původní podobě dodnes.  

Na základě sledování účinnosti léčby a podle údajů chorobopisů pacientů sanatorií a lázní na krymském poloostrově byla za období od roku 1968 do roku 2003  zveřejněna statistická analýza účinnosti léčby minerálním bahnem a minerální solí  :

  • ženská neplodnost 43 %
  • při revmatizmu 67 %
  • při neurologických onemocněních 69 %
  • při onemocněních opěrného a pohybového aparátu 75 %
  • stomatologická onemocnění 87 %
  • při onemocněních mužských pohlavních orgánů 96 %
  • při neinfekčních kožních onemocněních 98 %
  • při gynekologických zánětlivých onemocněních 99 %.

ŽIVOTNĚ  DŮLEŽITÉ  FUNKCE 

PŘÍRODNÍ  KRYSTALICKÉ  MINERÁLNÍ MOŘSKÉ  SOLI

V  LIDSKÉM  ORGANISMU

(týká se pouze v případě užívání přírodní krystalické minerální mořské soli) 

  • je nejefektivnější ve stabilizaci srdečního rytmu, i když je toto v rozporu s mylnou představu, že minerální mořská sůl způsobuje vysoký krevní tlak. Ale ve skutečnosti je minerální mořská sůl důležitá pro regulaci krevního tlaku v lidském organismu, stejně jako voda. 
  • je životně důležitá pro odstranění nadměrné kyselosti tělesných buněk, zejména mozkových buněk. 
  • je životně důležitá pro regulaci hladiny cukru v krvi, je nezbytným prvkem pro diabetiky. 
  • je životně důležitá pro výrobu vodní energie v těle buňky. Ta ji používá  pro místní výrobu energie tam, kde ji potřebuje.
  • je životně důležitá pro spojení nervových buněk a při procesu zpracování informací, po celou dobu práce mozkových buněk, od početí lidského organismu až do jeho smrti. 
  • je životně důležitá pro vstřebávání živin zažívacím traktem v lidském organismu. 
  • je životně důležitá pro čištění plic od hlenu, i hustých hlenů, zejména u astmatiků. 
  • je životně důležitá při léčbě horních cest dýchacích, nachlazení, rýmy a onemocnění nosních dutin. 
  • je silným přírodním antihistaminikem.
  • je důležitá pro prevenci svalových křečí. 
  • je životně důležitá k předcházení nadměrnému slinění v průběhu spánku. Potřeba neustále odstraňovat přebytek slin poukazuje na nedostatek soli. 
  • je naprosto nezbytná, pro dosažení silné struktury kostí. Osteoporóza, ve většině případů, je důsledkem nedostatku soli a vody v lidském těle. 

Člověk je spojen s vodou, jelikož se naše tělo skládá z více než 70% z vody. Voda udržuje náš život a bez vody člověk nemůže přežít. Plavecké bazény a lázně jsou dobře známy lidem na celém světě. Každá země má svůj vlastní přístup k využívání vodních procedur. Mnoho lidí má svůj velký sen … sen, dostat se k moři, projít se po zlatém teplém písku a zhluboka dýchat čerstvý mořský vánek, který je nesrovnatelný s ničím. Ale, bohužel, pro některé toto zůstává nerealizovatelným snem. Jsme schopni a ochotni pomoci Vám s naplněním tohoto snu… 

Naše přírodní minerální mořská sůl Vám přinese do domu kousek nádherného moře. Pokud si připravíte solnou koupel nebo bazén s mořskou solí, můžete významně posílit svůj imunitní systém, své zdraví a zdraví vašich dětí.. Bez ohledu na roční období. 

Koupel v mořské minerální vodě tonizuje a uvolňuje pokožku, odstraňuje únavu, stres a napětí, podrážděnost, posiluje nervovou soustavu, zvyšuje pracovní a životní aktivitu, osvěžuje a vytváří dobrou náladu…

UNIKÁTNÍ  RŮŽOVÁ  KRYSTALICKÁ  SŮL 

S PŘÍRODNÍM BETA – KAROTENEM

Minerální mořská krystalická růžová sůl se těží více než pět tisíciletí. Na celém světě existují jen čtyři místa, kde naleznete minerální sůl podobného složení. Solný průmysl ji získává přirozeným odpařovánímvysoce koncentrovaného roztoku soli (rapy), která obsahuje mnoho minerálůa velice cenných stopových prvkůpro lidský organismus. V rapě solných jezer solného průmyslu žije velmi vzácnáa cennámikrořasaDunaliella Salina. Tatořasa,pod spalujícím sluncem, pro vlastní bezpečnost, ve velmi slané vodě produkujevelké množství Beta-karotenu, který přidává řase velmi přirozenou růžovou až oranžovou barvu. Betakaroten, je vitamín, který zvyšuje imunitu, nevyvolává alergii ani žádné další vedlejší účinky, prodlužuje tak lidský život.

Tato minerální sůl není zpracována průmyslově, nerozemletá,nepodrobena speciálnímusušeníani chemické úpravě,  ve formě přírodních krystalů je 100% ekologicky čistým přírodním produktem. 

Pro stresem unavený lidský organismus je dnes mořská krystalická minerální sůl vyhledávaný přírodní balneologický a regenerační prostředek, který obsahuje přírodní biologicky aktivní komplex prvků  (sodík, draslík, mangan, vápník, lithium, železo, zinek, stroncium, měď, chrom, molybden, bor a další) ve vyváženém poměru. 

Léčba a regenerace lidského organismu, s využitím mořské krystalické minerální soli ale i minerálního bahna, jsou doporučovány při onemocněních u dospělých ale i u dětí:

  • opěrného a pohybového aparátu, 
  • centrálního a periferního nervového systému (zmírňuje stres, únavu a podrážděnost), 
  • gynekologických onemocněních, 
  • léčbě hemeroidů, 
  • onemocněních bronchopulmonálního systému, 
  • onemocněních očí, 
  • onemocněních ORL – orgánů, 
  • stomatologických onemocněních, 
  • onemocněních pokožky (jako jsou např. různé ekzémy, dermatitida, akné, neurodermatitis, alergické kožní projevy, červený plochý lišej, atopický ekzém, ložisková sklerodermie, lupénka, jizvy, různé etyologie,  ichtyóza vulgární) 

Mořská minerální sůl při únavě dlouhodobým přetěžováním se, tělo osvěží, uklidní,  vrací dobrou náladu.

Mořská minerální sůl přispívá k odstranění tkáňové vody a odpadních látek, usazených v lidském organismu, nevysušuje pokožku. 

Tato schopnost minerální soli přispívá i k odstranění celulitidy.

Léčba a regenerace lidského organismu, pomocí solných koupelí, je v současné době v celém světě velmi rozšířená a populární.

Vysoce efektivní je prevence především u dětí: 

koupel s krystalickou mořskou minerální solíi díky přítomnosti vitamínu Beta-karotenu, posiluje  imunitní systém dítěte, zmírňuje  křeče a uvolňuje svalové napětí. Zabezpečuje jemnou péči o pokožku, kterou čistí  a současně zbavuje zarudnutí a podráždění,  odstraňuje záněty. Zejména u dětských opruzenin koupel s krystalickou minerální mořskou solí urychluje regeneraci pokožky. Díky relaxačnímu účinku jsou koupele s mořskou minerální solí, doporučovány pro hyperaktivní děti s neurologickými problémy. Je zapotřebí koupel dítěte předem konzultovat s lékařem – pediatrem, obvykle je tato procedura povolena od věku 1.měsíce dítěte.

Inhalace (případně vyplachování ) nosních dutin a hrtanu u dětí, ničí viry a škodlivé bakterie, posiluje kapiláry. Oplachování nosních dutin solným roztokem nejen u dětí, je doporučeno pro prevenci a léčení rýmy, zánětu nosních dutin, nosních polypů, zbavuje děti krvácení z nosu, posiluje imunitní systém organismu. Je doporučováno aby dítě kloktalo roztokem z minerální soli za účelem prevence při léčbě hltanu, hrtanu, zánětu mandlí, zánětu průdušek. Celkově tak dítě, nebo dospělý posiluje imunitní systém a zvyšuje svou odolnost proti akutním respiračním onemocněním. Prevence je obzvlášť důležitá před a v období chřipkových epidemií, na jaře a na podzim. Naprosto ideální je vykoupání dítěte a rodiče v připravené koupeli z mořské soli, společně…

Mechanismus účinkuminerální soli : 

lidská kůže má dobrou vodivou schopnost, všechny prvky minerální soli snadno pronikají do vnější vrstvy  kůže(epidermis),přičemž kreva lymfa dodává  tyto prvky vnitřnímorgánům lidského organismu. Současně je stimulovánavýměna kyslíku, tělo je očištěnood odpadních látek, kůže se lépeprokrvuje, organismus se zbavuje chronické únavy, nespavosti , je osvěžen. Koupel s použitím mořské krystalické minerální soli působí mimo jiné i jako prevence proti nachlazení a dalším respiračním onemocněním.

Solné koupele a jakékoliv procedury s vyžitím mořské krystalické minerální mořské soli mohou být aplikovány bez ohledu na roční dobu, i doma (www.laznedoma.eu)

PŘÍRODNÍ  KRYSTALICKÁ MINERÁLNÍ  MOŘSKÁ SŮL

S PŘÍRODNÍM BETA-KAROTENEM

Doporučení pro použití

  • Koupele z mořské minerální soli, bahna, zlepšují krevní oběh a metabolismus. Očištěním a hydratací pleti, pokožky těla, pomocí roztoku mořské minerální soli, bahna, se zlepšuje její pružnost a pevnost. Obklad nebo potření se nasyceným roztokem, podporuje hojení odřenin, poštípání hmyzem, a mikro traumat.
  • Koupel nebo obklad, z roztoku mořské minerální soli, bahna, úspěšně používají lidé s problematickou pletí, akné, dermatitidou, kožními onemocněními.
  • Dále při chronické únavě, nespavosti, jako pro prevenci nachlazení. V případě inhalací (případně vyplachování nosních dutin ) u dospělých a dětí, ničí viry a škodlivé bakterie, posiluje kapiláry 
  • Blahodárně působí na léčbu neinfekčních onemocnění (lupénka, dermatitida, celulitida)
  • Koupele s mořské minerální soli a solno bahenní koupele, i jejich aplikace jsou ideální k použití v lázních, v rehabilitačních zařízeních ale také v domácích podmínkách „Zdraví doma“ (www.laznedoma.eu)
  • Dále pro kosmetické a kadeřnické salóny, (minerální kosmetologie) k ošetření pleti, k zábalům vlasů, k ošetření rukou při manikůře, nohou při pedikůře ale také jako oplachovací koncentrovaný solný roztok, pro umytí po bahenních aplikacích.

NÁVOD NA PŘÍPRAVU

KOUPELE Z MOŘSKÉ MINERÁLNÍ KRYSTALICKÉ SOLI :

  • POZOR   –   !!! NESYPAT přímo DO KOUPELE !!!

(mořské krystaly se nerozpustí ihned jako šumivé kuličky nebo prášek jiných výrobců solí)

  • krystaly rozpustíte v doporučeném množství odebrané soli v kyblíku teplé vody (míchejte opatrně, děti se mohou zranit o hranky krystalů) do úplného rozpuštění, (Tato sůl se rozpustí i ve studené vodě, jen to déle trvá)
  • napustíte si vanu na požadovanou teplotu (36°C až 38°C) 
  • pro přípravu regenerační solné koupele (objem 100-150l) rozpustí 350 – 350 g krystalické soli. 
  • po rozpuštění solný roztok nalijte do vany
  • pro přípravu léčebné hyper termické léčebno-regenerační koupele si rozpustíte 500 – 1000g krystalické soli (intenzívní koupel)
  • doba koupele – od 15 do 20 minut denně nebo dvou po sobě jdoucích dnech, s přestávkou ve třetím dni 
  • počet opakování při regenerační a léčebné kůře je 12 až 15 koupelí
  • další intenzívní léčebno-regenerační kůru se doporučuje aplikovat za 4 – 6měsíců, ideálně na jaře a na podzim 
  • doporučuje se nesprchovat ani neumývat mýdlem, šampónem, jen osušit ručníkem 
  • při i po každé koupeli se doporučuje dostatek tekutin, klid a odpočinek v teple na lůžku, po dobu minimálně 1hodiny 

Pro zmírnění bolesti kloubů končetin, posílení nehtového lůžka, stejně jako pro splachování bahenní aplikace lze použít lokální vaničky (mísy, misky) , kde rozpustíte 40 – 60 g krystalické soli na 1 litr teplé vody.

NÁVODY PRO DALŠÍ POUŽITÍ 

MOŘSKÉ MINERÁLNÍ KRYSTALICKÉ SOLI

  • pro léčbu nachlazení, bolesti v krku, kašel, bronchiální onemocnění, výpary z roztoku minerální soli: INHALACE

2polévkovélžíce minerální solirozpustitv 1 litru vody,zahřátnateplotu60 0 ° C použít inhalátor, zakoupený v lékárně, nebo pod ručníkem vdechovat páry roztoku Doba inhalace se doporučuje 10 – 15 minut, při respiračních onemocněních se doporučuje opakovat tuto proceduru 3 – 4x denně.  . 

  • pro léčbu nachlazení, bolesti v krku, kašel, bronchiální onemocněníroztokem minerální soli: KLOKTÁNÍ

2polévkovélžíce minerální solirozpustitv 0,5 litru horkévodya nechat vychladnout do pokojové teploty.Doba kloktání se doporučuje 1 – 2minuty, doporučuje se opakovat tuto proceduru 5 – 6x denně. Po  proceduře se doporučuje nejíst ani nepít po dobu půl hodiny.

  • pro léčbu nachlazení, bolesti v krku, kašel, bronchiální onemocnění: PROPLACHOVÁNÍ NOSNÍCH DUTIN

1 polévková lžíce minerální solirozpustitve sklenici cca 200 – 250mlv horké vodě, a nechat vychladnout do pokojové teploty.Doporučuje se vyplachovat speciálnímzařízenímpro tento účel (k dispozici v lékárnách), nebo jen tahem roztokusoli vodyzdlaní.Doporučuje se opakovat aplikaci 3 – 4x denně. 

  • při vyplachování ústní dutiny: VYPLACHOVÁNÍ DÁSNÍ A ÚSTNÍ DUTINY

roztok minerální soli ničí patogenní bakterie v ústní dutině, posiluje dásně, snižuje zánět a pomáhá slizniční tkáni úst rychleji se zotavit a obnovit se. Tento roztok může být použit jako první pomoc při bolestech zubů, kdy není ihned příležitost navštívit zubního lékaře. Předem připravený roztok z minerální soli se doporučuje používat jako denní ústní voda k ošetření a desinfekci ústní dutiny. Doporučuje se aplikovat 2 a více krát denně, ideálně po každém jídle.

  • Pro ozdravení a regeneraci vlasů a jejich kořínků:

minerální sůl a minerální bahno jsou velmi jednoduchýma velice účinným prostředkemk ošetření a hygieně pokožky hlavy a vlasů( vč.běžného mytí a ošetření vlasů), roztokem této minerální soli (nebo nanesením minerálního bahna na vlasy a pokožku hlavy) . Takto odstraňuje šupinky a prokrvuje pokožkuhlavy. Tyto aplikace jsou určeny k posílení vlasu do pevnosti a do objemu, k ozdravení kořínku vlasu a pokožky hlavy. Tato aplikace normalizuje činnost mazových žláz, pomáhá dodávat kyslík a živiny vlasům a pokožce celé hlavy.

Vlasy se doporučuje ponořit anebo oplachovat roztokem z minerální soli, cca 100g minerální soli na 1litr teplé vody (nebo nanést minerální bahno na vlasy a pokožku hlavy). Doporučuje se během 10 minut jemně masírovat pokožku hlavy, poté osušit.Nesplachovat a neumývat šamponem ani mýdlem. Pro zvýšení účinku se doporučuje zabalit vlasy do ručníku a zahřát. Doba působení se doporučuje maximálně 30minut. Opakování ošetření vlasů a pokožky hlavy se doporučuje opakovat minimálně 1x týdně. 

  • Lokální solná vana na ruce, lokty a chodila, se solným roztokem z minerální soli,: 

posiluje nehtové lůžko, zpevňuje nehet, odstraňuje rýhy na nehtech, přispívá ke zrychlení zdravého růstu, zamezuje třepení nehtu, zvyšuje jejich pružnost, hydratuje, působí antisepticky proti plísním, léčí prasklinky, vyhlazuje, odstraňuje odumřelou pokožku, vrací pokožce elasticidu, zmírňuje bolest a odstraňuje únavu končetin. 

K aplikaci lokální solné vany se doporučuje připravit si koncentrovaný roztok z minerální soli v poměru cca 100g minerální soli na 1litr teplé vody, ponořit ruce, lokty nebo nohy do tohotoroztoku na 15 – 25minut.. Aplikace lokální solné koupele se doporučuje opakovat 2 – 3krát týdně, nesplachovat ani neumývat mýdlem, osušit ručníkem, v případě potřeby, po chvíli nanést krém. Pro zvýšení účinku se doporučuje zabalit končetiny do mikroténu a ručníku, nechat zahřát. Doba působení se doporučuje maximálně 30minut. Jedna kůra obsahuje 12 – 15 lokálních koupelí. Další léčebnou kůru se doporučuje aplikovat za 4 – 6měsíců.

Dále se doporučuje využívat každodenně, předem připravenou malou lokální solnou vanu na ruce, nehty, po každém mytí nádobí, ručním praní, apod. aktivitách.

Skladovací podmínky: ukládání na suchém místě, chráněnémpřed přímým slunečním světlem, horkem a vlhkem. Trvanlivost je neomezená.

100% přírodní produkt minerální krystalická mořská sůl a rapa mohou obsahovat drobné mechanické částice přírodního jezera, které nejsou na závadu při použití.

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).