Jak fungují sonické zubní kartáčky a co je dělá účinnějšími než běžné kartáčky?

12. 03. 2023, 12:14

Sonický zubní kartáček vs. klasický kartáček: Jaký je rozdíl v účinnosti a výsledcích čištění?

Sonické zubní kartáčky jsou moderní verze klasických zubních kartáčků, které umožňují efektivnější a snadnější čištění zubů. Tento typ zubního kartáčku využívá technologii sonických vibrací, které pomáhají odstraňovat zubní plak a bakterie z ústní dutiny.

Jak fungují sonické zubní kartáčky?

Sonické zubní kartáčky jsou vybaveny malým motorem, který vytváří vysokofrekvenční vibrace. Tyto vibrace přenáší na hlavici kartáčku, která pak pohybuje štětinkami v různých směrech a pomáhá odstraňovat zubní plak a bakterie. Frekvence vibrací u sonických zubních kartáčků se pohybuje obvykle v rozmezí 200 až 400 Hz, což je mnohonásobně více než u klasických zubních kartáčků.

Výhody sonických zubních kartáčků

Sonické zubní kartáčky mají několik výhod oproti klasickým zubním kartáčkům. Jednou z nich je jejich schopnost odstraňovat zubní plak a bakterie s vysokou účinností a zároveň s menší námahou pro uživatele. Díky svým vibracím sonické zubní kartáčky dokážou účinněji a hlouběji čistit mezi zuby a do mezizubních prostorů. To znamená, že uživatelé sonických zubních kartáčků mají větší šanci na dosažení zdravějšího a čistějšího chrupu.

Další výhodou sonických zubních kartáčků je, že pomáhají snižovat riziko vzniku zubního kazu a zánětů dásní. Díky efektivnímu odstraňování bakterií a plaku mohou pomoci udržet zuby a dásně zdravější a zároveň prevencí vzniku zdravotních problémů. Navíc, některé modely sonických zubních kartáčků jsou vybaveny různými funkcemi, jako jsou různé režimy čištění, senzory tlaku nebo synchronizace s mobilní aplikací. Tyto funkce mohou pomoci uživatelům přizpůsobit si čištění svým individuálním potřebám.

Sonické zubní kartáčky ve službách moderního člověka

Ústní hygiena se sonickým kartáčkem se liší jak od čištění tradičním zubním kartáčkem, tak od rotačních zubních kartáčků vynalezených před 60 lety (tradiční elektrické zubní kartáčky, jejichž hlava se otáčí nebo osciluje doleva a doprava). Sonické zubní kartáčky mají oproti ostatním dvěma typům kartáčků mnoho výhod.

Technologická výhoda

Než se dostaneme k výhodám sonických kartáčků, ujasníme si otázku: Poskytují elektrické zubní kartáčky nějakou výhodu oproti manuálním? Ano – v mnoha případech ano. Statisticky vzato, mnoho uživatelů dosáhne lepších výsledků čištěním zubů elektrickými zubními kartáčky, zejména sonickými. Účinky rozumíme přesnost čištění - množství odstraněného plaku a eliminaci nepříznivých jevů jako je příliš silné kartáčování. Elektrické zubní kartáčky zde podávají lepší výsledky - odstraňují více nečistot a navíc sonické kartáčky snižují riziko nepříznivých účinků příliš tvrdého čištění - přispívají tak k lepšímu stavu dásní a zubů než v případě ručního čištění.

Elektrické zubní kartáčky - sonické zubní kartáčky

Čištění zubů elektrickým zubním kartáčkem, zejména sonickým, je účinnější než ruční čištění. To je důležitější, když kartáčujete málo nebo příliš krátce. Dalším argumentem je, že mytí obyčejným kartáčem prostě vyžaduje zvládnutí správné techniky, což na rozdíl od zdání není tak jednoduché a mnoho lidí s tím má problém. Tato skupina uživatelů zubních kartáčků bude nejvíce využívat elektrické sonické kartáčky. Sonické zubní kartáčky proto nejlépe vyhovují potřebám moderního muže – který se chce o své zuby starat, ale chybí mu čas, nadšení a síla. Sonické zubní kartáčky eliminují projevy sklonu ke zkrácení doby čištění a nesprávné techniky čištění.

Jedinečné výhody sonických zubních kartáčků

Jejich hlavice jsou mnohem štíhlejší než v případě rotačních kartáčků a dokonce i běžných kartáčků. Díky tomu se snáze ovládají v ústech a jsou pohodlnější. Největší výhodou sonických kartáčků je však skutečnost, že vysokofrekvenční vlákna hlavice rozvibrují částice tekutiny vzniklé spojením vody, slin a zubní pasty/gelu v ústech. Částice vytvářejí vysokoenergetickou vlnu, která sahá mnohem dále než samotné štětiny (uvádí se, že čisticí účinek přesahuje samotné štětiny asi o 3 mm - dokonce i pod linii dásní a mezi zuby). Máme tedy co do činění s dodatečným efektem souvisejícím s dynamikou kapaliny, obrovskou energií přenesenou z hlavy do hracího média. To vše umožňuje důkladněji umýt nečistoty zejména na těžko dostupných a neviditelných místech.

Výše uvedený fakt je největší předností sonických kartáčků a zároveň je výrazně odlišuje od kartáčků rotačních, protože rotační kartáčky vyčistí jen to, na co se vlákno hlavy „dotkne“, a sonický kartáček se tak dostane i do míst, kam se jiné kartáčky nedostanou

Díky vysokofrekvenčním vibracím za jednotku času provádí sonický zubní kartáček více zametacích pohybů než jakýkoli jiný zubní kartáček. S ohledem na tuto skutečnost a zvýšený dosah díky vlnovým efektům lze usoudit, že sonické zubní kartáčky poskytují lepší ústní hygienu.

Technika 

Technika sonického čištění spočívá především v přiložení a dočasném přidržení hlavy nad (spodní řady) nebo pod (horní řady) zubem nebo na bočních plochách zubů. To by mělo být prováděno systematicky a v pravidelných intervalech posouvat hlavu k dalšímu zubu. Po přiložení hlavice k zubu dochází k jejímu účinnému „omytí“ vibrační hlavicí a jejími vlákny. Hlava provádí zametací pohyby, jejichž vlastnosti znamenají, že nezpůsobují erozi zubů.

Pro usnadnění kontroly plynutí času jsou sonické zubní kartáčky vybaveny programátorem, který nejen měří celkovou dobu čištění, ale také rozděluje dobu čištění na 4 čtvrtiny odpovídající 4 zónám dutiny ústní: vlevo nahoře, vpravo nahoře, vlevo dole, vpravo dole. Po pípnutí přejděte do další zóny.

Vitammy Pearl+ a Pearl+ Noire

Vitammy Pearl je vlajkovou lodí moderního sonického kartáčku, který nejen vyčnívá z řady ostatních typů kartáčků, ale především vede ve své třídě.

Zubní kartáček Pearl se vyznačuje řadou jedinečných vlastností, které jej činí jedinečným.

má unikátní funkci bělení s 41 000 vibracemi za minutu (průměrná rychlost sonických kartáčků dostupných na trhu je 31 000)

prodloužená pracovní doba až 6 týdnů kartáčování na jedno plné nabití (až 180 minut provozu / 45 dní po 2x denně

tj. po dobu 2 minut) - průměrná doba provozu sonických kartáčků dostupných na trhu se pohybuje v rozmezí 40 - 84 minut

je vybavena nejnovějším vysokofrekvenčním a výkonným vibračním motorem, avšak se sníženou spotřebou energie, který spolu s vysokokapacitními lithium-iontovými bateriemi umožňuje až 6 týdnů kartáčování na jedno plné nabití a frekvenci 41 000 vibrací za minutu v režimu bělení

Elektrický sonický zubní kartáček VITAMMY PEARL+ a PEARL+ NOIRE

  • S jedinečnou funkcí bělení při 41 000 vibracích za minutu

 

  • Vitammy Pearl zaujme svým tenkým, velmi stylovým pouzdrem. Hodí se do krásných interiérů a nenarušuje ráz designu interiéru koupelny.

 

  • Z technické stránky se vyznačuje souborem jedinečných vlastností:

 

VITAMMY PEARL je jediný zubní kartáček svého druhu s funkcí bělení při 41 000 vibracích/min, což vám umožňuje čistit 2 denně po dobu 2 minut po dobu až 45 dní na jedno plné nabití.

VITAMMY PEARL je vybavena inteligentním pracovním programátorem: 2minutové čištění zubů s automatickým koncem, rozdělené do 30sekundových intervalů pro každou ze 4 zón ústní dutiny

VITAMMY PEARL využívá technologii Sonic Atomization a Multi Surface Motion. Technologie Sonic Atomization výrazně zvyšuje efektivitu a účinky čištění a péče o zuby a dutinu ústní. Hlava vibrující vysokou, ale bezpečnou frekvencí rozvibruje molekuly kapaliny vytvořené spojením vody a zubní pasty/gelu v ústech. Vibrující kapalina má silné čistící vlastnosti zejména v mezizubních prostorech.

Technologie Multi Surface Motion - hlavice kartáčku vibruje v mnoha rovinách procházejících osou hlavice a generuje různé zametání v mnoha směrech a leštící pohyby.

Zubní kartáček VITAMMY PEARL má tři jedinečné režimy čištění:

Standard - extrémně důkladné a přitom šetrné čištění;

Bělení - důkladné čištění s frekvencí 41 000 vibrací s důrazem na bělení a leštění

Masáž - jemná stimulace dásní spolu s důkladným čištěním

Prohlédnout si jednotlivé typy můžete zde v našem eshopu : odkaz https://www.vseprosvezdravi.cz/sonicke-zubni-kartacky

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).