Stetoskopy Littmann Classic II a III

03. 03. 2019, 16:14

Stetoskopy Littmann Classic II a III

 

řady Littmann Classic jsou vybaveny klasickými i zavěšenými "dvoutónovými" membránami. Obvykle mají dvojitou hlavu vybavenou trychtýřem a membránou (kromě stetoskopu Littmann Master Classic II). Chcete-li režim přepnout z nálevky na membránu nebo naopak, otočte hlavu tak, aby bylo slyšet charakteristické kliknutí.

 

Inovace zavedená společností Littmann je "dvoutónová" membrána stetoskopu, která eliminuje potřebu přepínání mezi režimy trychtýře a membrány. Výška auskultovaných tónů se volí tlakem na hlavici. Membrána umožňuje mírný tlak - na poslech vyšších tónů a silnější přitlačení kdy je mírně přitlačena hlavice, „spočívá“ na pomocném kroužku, což umožňuje vyšetření poslech nižších tónů.

 

U pediatrických a neonatálních stetoskopů je hlavice menší, což je důležité, pokud jde o přilnavost k tělu malého pacienta. Navíc jsou všechny modely vybaveny kroužky pro pacienta, které eliminují počáteční pocit chladu od studené hlavice během vyšetření.

 

Mezi klasickými stetoskopy Littmann rozlišujeme:

 

Stetoskop 3M Littmann Classic III S.E.
Stetoskop 3M Littmann Classic II S.E.
Stetoskop 3M Littmann Master Classic II
Stetoskop 3M Littmann Classic II Pediatric
Stetoskop 3M Littmann Classic II Infant

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).