OTOSKOPIE V ORDINACI PRAKTICKÉHO LÉKAŘE

09. 03. 2023, 09:58

kód 02250 - OTOSKOPIE V ORDINACI PRAKTICKÉHO LÉKAŘE

plně hrazený výkon pro specializace 001 a 002 tj praktické lékařství pro děti a dorost a všeobecné praktické lékařství

Kód výkonu 02250 se týká otoskopie, což je diagnostický postup používaný k vyšetření zvukovodu a bubínku ucha. Tento postup se často provádí v ordinaci praktického lékaře. Kód je zařazen mezi fakultativní výkony a je třeba o něj zažádat zdravotní pojišťovny.

 

Otoskopie může být užitečná pro diagnostiku různých problémů ucha, jako jsou infekce, záněty, poškození bubínku, nebo kumulace ušního mazu. Během vyšetření lékař může také posoudit stav sluchového aparátu pacienta.

Proces otoskopie je obvykle bezbolestný a neinvazivní. Při vyšetření se pacientovi často řekne, aby se uvolnil a nechával lékaře pracovat s otoskopem. V některých případech může být vyšetření trochu nepříjemné, pokud má pacient zánět nebo infekci v uchu.

Celkově lze říci, že otoskopie je běžným a užitečným diagnostickým postupem v ordinaci praktického lékaře, který umožňuje lékaři rychle a efektivně posoudit stav ucha pacienta.

odkaz: https://szv.mzcr.cz/Vykon/Detail/02250

Vhodný otoskop si můžete vybrat u nás na eshopu v sekci OTOSKOPY - odkaz zde

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).