Přínosy, indikace a představení kyslíkového koncentrátoru Philips Respironics EverFlo, Oxygenoterapie:

07. 05. 2023, 14:39

Oxygenoterapie,

známá také jako kyslíková terapie, je léčebný proces, který zahrnuje podávání lékařsky čistého kyslíku pacientům s nízkou hladinou kyslíku v krvi. Dnes se zaměříme na přínosy oxygenoterapie pro zdraví, onemocnění, u kterých se doporučuje, a popisuje funkci kyslíkových koncentrátorů, zejména model Philips Respironics EverFlo.

Přínosy oxygenoterapie pro zdraví:

Oxygenoterapie poskytuje řadu přínosů pro pacienty trpící různými respiračními onemocněními nebo potížemi s dýcháním. Mezi hlavní přínosy patří:

  1. Zlepšení kvality života: Oxygenoterapie může pomoci pacientům s dýchacími potížemi zlepšit jejich každodenní život a zvýšit jejich kapacitu pro fyzickou aktivitu.
  2. Snížení četnosti nebo intenzity příznaků: Při správném použití může oxygenoterapie snížit příznaky jako dušnost, únavu a bolesti hlavy spojené s nedostatkem kyslíku.
  3. Prevence komplikací: Oxygenoterapie může pomoci předcházet komplikacím spojeným s chronickým nedostatkem kyslíku, jako je plicní hypertenze.

Indikace oxygenoterapie:

Oxygenoterapie se doporučuje u řady onemocnění, jako jsou:

  1. Chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN): Toto onemocnění zahrnuje chronický zánět průdušek a plicního tkáně, což vede k zúžení dýchacích cest a snížené schopnosti výměny plynů.
  2. Astma: Astma je chronické zánětlivé onemocnění dýchacích cest, které může vést k záchvatům dušnosti, zvýšenému hlenové produkci a zúžení průdušek.
  3. Post-COVID-19 syndrom: Po prodělání onemocnění COVID-19 mohou někteří pacienti trpět perzistujícími dýchacími potížemi, které mohou vyžadovat oxygenoterapii.
  4. Cystická fibróza: Toto genetické onemocnění způsobuje abnormální hlenové produkci, která ztěžuje dýchání a zvyšuje riziko infekcí.
  5. Intersticiální plicní nemoci: Tyto nemoci zahrnují širokou skupinu onemocnění, která způsobují zánět a zjizvení plicní tkáně, což vede ke snížené schopnosti výměny plynů a dýchacích potíží.

Kyslíkové koncentrátory a jejich funkce:

Kyslíkové koncentrátory jsou přístroje, které zajišťují trvalý zdroj lékařsky čistého kyslíku pro pacienty, kteří potřebují oxygenoterapii. Tyto přístroje pracují na principu separace kyslíku ze vzduchu a jeho koncentrace pro terapeutické použití. Kyslíkové koncentrátory jsou oblíbenou alternativou k tradičním tlakovým lahvím s kyslíkem, protože jsou snadno přenosné, bezpečné a energeticky účinné.

Philips Respironics EverFlo: Popis a výhody

Philips Respironics EverFlo je kompaktní a energeticky účinný kyslíkový koncentrátor navržený pro domácí použití. Tento model nabízí řadu výhod, které ho činí ideálním řešením pro pacienty potřebující oxygenoterapii:

  1. Nízká hlučnost: EverFlo je navržen tak, aby byl co nejméně rušivý pro pacienty a jejich rodiny, s hlučností pouhých 40 dB(A).
  2. Nastavit lze průtok v rozmezí 0,5-5 l / min
  3. Energetická účinnost: Tento model spotřebovává méně energie než mnoho konkurenčních produktů, což snižuje náklady na elektrickou energii pro pacienty.
  4. Kompaktní a lehký design: EverFlo váží pouze 15 kg a má integrované kolečka pro snadnou přepravu a manipulaci.
  5. Snadná údržba: Díky svému bezolejovému kompresoru a snadno přístupným filtrům je EverFlo jednoduchý na údržbu, což šetří čas a náklady spojené s pravidelnými servisními kontrolami.
  6. Spolehlivost: Philips Respironics je známý svou kvalitou a spolehlivostí, což zaručuje, že EverFlo bude fungovat bez problémů po dlouhou dobu.

Závěr:

Oxygenoterapie je důležitá léčebná metoda pro mnoho pacientů trpících respiračními onemocněními nebo dýchacími potížemi. Kyslíkové koncentrátory, jako je Philips Respironics EverFlo, nabízejí pacientům snadný a spolehlivý zdroj lékařsky čistého kyslíku pro domácí použití. Tento model se vyznačuje nízkou hlučností, energetickou účinností, kompaktním designem a snadnou údržbou, což z něj činí ideální volbu pro pacienty potřebující oxygenoterapii.

Investice do kvalitního kyslíkového koncentrátoru, jako je Philips Respironics EverFlo, může značně zlepšit kvalitu života pacientů a pomoci jim lépe zvládat příznaky svých onemocnění. Spolehlivost a kvalita, které tento model nabízí, zajišťují, že pacienti mohou získávat potřebnou terapii kyslíkem, aniž by se museli spoléhat na tradiční tlakové lahve s kyslíkem nebo čelit komplikacím spojeným s nedostatečným přísunem kyslíku.

Pokud trpíte některým z výše uvedených onemocnění nebo potřebujete oxygenoterapii, je důležité se poradit se svým lékařem o vhodnosti použití kyslíkového koncentrátoru a jaké modely by pro vás byly nejvhodnější. Philips Respironics EverFlo je jedním z nejlepších kyslíkových koncentrátorů na trhu, který vám může pomoci zlepšit své zdraví a kvalitu života. 

Detaily koncentrátoru Phlips si můžete dále pročíst na našem eshopu : https://www.vseprosvezdravi.cz/kyslikovy-koncentrator-philips-respironics-everflo

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).