Proč by měly být ústní sprchy neboli irigátory součástí každodenní péče o zuby ?

19. 03. 2023, 13:06

Odstraňujete zbytky jídla a plak z mezizubních prostor? To je práce pro odborníka! V tomto případě nejlépe poslouží zubní irigátor neboli ústní sprcha.

Zařaďte ji do své každodenní péče o zuby a dásně a brzy si všimnete rozdílu ve svém úsměvu.

Zuby čisté jako nikdy předtím

Zubní irigátor je zařízení, které skvěle doplní vaši ústní hygienu. Proud vody pod tlakem účinně odstraňuje zbytky jídla, usazeniny a plak, čímž omezuje vznik zubního kazu a zubního kamene. Irigátor vyčistí prostory mezi zuby i místo těsně pod linií dásní. Jedná se o oblasti, o které není při čištění zubů kartáčkem obvykle dostatečně pečováno. Jedna věc je jistá. Kdo alespoň jednou použil zubní irigátor, má na něj pozitivní nebo ... super pozitivní názory!

Ústní sprchy se doporučují všem lidem, i těm, kteří mají přecitlivělé a krvácející dásně. Pprávě tento přístroj zajistí, aby se zánět neobjevoval tak často, nebo jej zcela odstraní. Jemná masáž dásní při ústní hygieně výrazně zlepšuje jejich prokrvení, a tím zajišťuje, že jsou silnější a zdravější. Zubní irigátor může používat osoba s implantáty, korunkami, můstky nebo ortodontickými aparáty. V každém z těchto případů se zařízení snadno dostane do nejtěsnějších rohů mezi zuby. I když jsou těsně u sebe, což způsobuje problémy s používáním dentální nitě.

Zubní irigátor – jaký vybrat?

Přemýšlíte, jaký zubní irigátor bude nejlepší volbou? Máme pro vás porovnání. Každé z níže uvedených zařízení zakoupíte v našem internetovém obchodě.

1. Vitammy Aquarius

Akumulátorový zubní irigátor je zárukou pohodlí při používání přístroje doma i na cestách. Praktický doplněk ústní hygieny Vitammy nabízí spoustu pohodlí. Mezi nimi jsou 3 provozní režimy: normální, jemný a pulzující, díky kterému si snadno přizpůsobíte parametry zařízení podle svých preferencí. Nádobka na vodu má 150 ml, irigátor má otočnou špičku, která usnadňuje manévrování s přístrojem a umožňuje důkladné čištění mezizubních prostor i v zadní části zubního oblouku. Sada obsahuje 2 vyměnitelné hroty a nabíječku. Aquarius je voděodolná a vodotěsné zařízení Vyplatí se kupovat? Podle nás rozhodně ano!

2. Vitamy Wave

Přístroj značky Vitammy, tentokrát je to model Wave. Bezdrátový, vodotěsný irigátor se snadno používá a udržuje v čistotě. Nádobka na vodu má objem 180 ml a na výběr máte stejně jako u předchůdce 3 provozní režimy. Standardní pro lidi bez větších problémů s dásněmi, jemný pro lidi s přecitlivělými dásněmi a pulzující pro lidi, kterým záleží na masáži a prokrvení dásní. Výrobce k sadě přidává 2 vyměnitelné hroty a nabíječku.

3. Irigátor VITAMMY HYDRA

Bateriový irigátor s unikátním designem - na výběr máte ze dvou barev, elegantní černé a čisté bílé, koncovky samozřejmě můžete dokoupit také v daných barvách aby vždy ladilo k vašemu inetriéru.

Kapalina v nádrži irigátoru je vypouštěna pod nastavitelným tlakem. Proud vody účinně odstraňuje zbytky jídla nebo plak ze skloviny a mezizubních prostor. Irigátor je mnohem účinnější než zubní nit a zároveň šetrnější k dásním. Otočné hroty o 360° Irigátor VITAMMY HYDRA je vybaven otočnými hroty, které zajišťují maximální přesnost a pohodlí při používání. Irigátor VITAMMY HYDRA je vybaven voděodolným provedením IPX7, díky kterému jej lze mýt přímo pod proudem vody.

Nádobka na vodu o objemu 180 ml ideálně vystačí na jedno použití a zajistí vypláchnutí všech mezizubních prostor. Nádrž lze snadno vyjmout pro opláchnutí a doplnění. Plně nabitý irigátor může běžet až 2,5 hodiny.

K dispozcici jsou i speciální koncovky

K irigátoru VITAMMY HYDRA je možné zakoupit sady specializovaných koncovek. Sady jsou dostupné ve dvou barvách černé a bílé.

STANDARDNÍ TIP - vhodný pro odstranění zbytků jídla. Skvěle odstraňuje bakterie i z velmi těsných mezizubních prostor a dostane se i do míst, kam se běžný zubní kartáček nedostane.
PARODONTÁLNÍ TIP  - doporučuje se při paradentóze a pro lidi s problémy s dásněmi.
ORTODONTICKÝ KONEC - doporučeno pro osoby nosící ortodontické aparáty, zubní protézy, korunky, můstky, implantáty.
KONCOVKA NA JAZYK - vhodný k čištění povrchu jazyka.

Péče o zuby

Pokud jde o zubní irigátory, seznam přístrojů vám pomůže vybrat zařízení s dobrými parametry, ale stejně důležité je toto příslušenství správně používat. Irigátor používejte alespoň jednou denně, proces čištění by měl trvat asi 3 minuty. Začněte čištěním molárů a pomalu postupujte podél linie dásní dopředu. Vyčistěte prostory mezi zuby, jejich přední a zadní stěny. Vyberte si vodní paprsek podle svých preferencí a potřeb. Pokud máte problémy s dásněmi, vsaďte na nižší tlak. Nebojte se, zařízení bude stejně účinné. Zubní irigátor se používá nejprve v ústní hygieně, pak sáhnete po zubním kartáčku a poté ... dentální niti. Ano, tuto kombinaci doporučují zubní lékaři.

Přestože je zubní irigátor mimořádně užitečným a účinným zařízením, neposkytne vám dostatečnou ochranu před zubním kazem a plakem, pokud je používán samostatně. Pamatujte, že stejně důležitý je výběr zubního kartáčku. Nejlepší variantou jsou sonické kartáčky, které využívají ultrazvuk, a proto se dostanou do mezizubních prostor lépe než jejich manuální a električtí sourozenci. Chcete si o tom přečíst více? Objevte výhody sonických zubních kartáčků! Jak fungují sonické zubní kartáčky - přečtěte si zde.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).